INFORMATIE EN ADVIES

Indien u meer informatie of advies wenst, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen op het volgende telefoonnummer:

BEL 085 4834890

Wij bieden op verschillende locaties 24-uurs begeleiding. Om verschillende redenen kan het zo zijn dat iemand (tijdelijk) niet of onvoldoende in staat is om zelfstandig te wonen. Bij Factor 5 kan je dan terecht om je situatie te stabiliseren, de problemen in kaart te brengen en middels een zorgplan aan de gestelde doelen te werken. Doordat wij verschillende locaties aanbieden zijn we in staat om aan te kunnen sluiten op verschillende situaties. De één heeft baat bij een rustige en prikkelarme omgeving, terwijl de ander juist geactiveerd moet worden. Daarom hebben we gekozen voor een locatie in de binnenstad van Groningen, een locatie in een woonwijk van Groningen en een locatie buiten de stad.

Woonlocatie Paddepoel - Woonlocatie Ten Boer - Woonlocatie Gelkingestraat

Procedure

Voor het daadwerkelijk opstarten van het traject, gaan vanzelfsprekend een aantal stappen vooraf, omdat wij het belangrijk vinden dat de cliënt regie heeft en achter de keuze staat plannen we altijd een kennismaking op de betreffende woonlocatie. Hierbij kunnen vragen gesteld worden, kan gekeken worden naar de locatie en kunnen andere relevante zaken besproken worden. Om in aanmerking te komen voor deze vorm van begeleiding zijn er wel een aantal contra-indicaties. Indien er sprake is van een op de voorgrond liggende verslavingsproblematiek (alcohol en harddrugs) en/of sprake is van ernstige psychiatrische problematiek zal gezamenlijke gekeken worden naar alternatieven in een voorliggend (behandel)kader. Voorafgaand aan een plaatsing zal middels een intake altijd ingezet worden op het in kaart brengen van de hulpvraag, maar zal ook (indien mogelijk) het systeem betrokken worden en heeft ook een verwijzende instantie als bijvoorbeeld de Gemeente een belangrijke rol.

Omschrijving

Kenmerkend voor de woonlocaties is de altijd aanwezige begeleiding, ook in de nacht is er een slaapdienst of wakkere nachtdienst aanwezig. Het team per locatie bestaat gemiddeld uit 7 personen, waarbij één van de medewerkers de vaste contactpersoon is. Met deze contactpersoon wordt gezamenlijk het zorgplan opgesteld en deze contactpersoon onderhoudt daarnaast de contacten met andere betrokkenen zoals ouders, verwijzer, bewindvoerder etc. Elke woonlocatie wordt direct aangestuurd door een Zorgcoördinator, deze coördinator is enkel verantwoordelijk voor de betreffende locatie en heeft derhalve zicht op alle cliëntgebonden ontwikkelingen en personele zaken, maar is naast de dienstdoende medewerker ook fysiek aanwezig op de woonlocatie. Ondanks het feit dat er met meerdere cliënten op een locatie gewoond wordt, bieden we individuele trajecten aan. Dit heeft te maken met de verschillende vormen van problematiek, mate waarin deze problematiek aanwezig is, maar ook de algehele situatie is van invloed. Heel concreet: ieder persoon is uniek, om aan te kunnen sluiten dient dus voor een unieke werkwijze en benadering gekozen te worden.

Uitstroom

De 24-uurs trajecten zijn altijd van tijdelijke aard. Vanuit de begeleiding wordt ingezet op uit -of doorstroom waarbij Factor 5 beroep kan doen op een Proefwoon traject. Indien we gezamenlijk van mening zijn dat de basis aanwezig is om uit te stromen, kan op een moment in het traject een aanvraag voor proefwonen aangevraagd worden. Hierbij wordt door een onafhankelijke commissie bepaald of iemand de juiste grondslag heeft, maar indien dit het geval is volgt een toekenning van 100 woonpunten en kan via het reguliere aanbod van Woningnet gereageerd worden op het woningaanbod. Naast deze mogelijkheid op een vervolgtraject hebben we een groot netwerk en regelmatig mogelijkheden voor zelfstandige huisvesting. Vaak wordt de begeleiding voortgezet als thuisbegeleiding in ambulante vorm. Naast deze vorm van uit -en doorstroom heeft Factor 5 binnen het eigen netwerk vaak veel mogelijkheden in het kader van huisvesting. We bieden appartementen, kamers en studio’s aan zodat actief ingezet kan worden op een vervolg van het traject. Door de mogelijkheden met betrekking tot proefwonen en de middelen vanuit het eigen netwerk zijn er voldoende mogelijkheden.

Wachttijden

Wil je nadere informatie over wachttijden, neem dan contact op met het trajectmanagement: 085-4834890 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kantoor
Stettinweg 22
9723 HD Groningen
085-4834890
Locatie Paddepoel
Plutolaan 1
9742 GA Groningen
085-4834891
Locatie Ten Boer
Gaykingastraat 37
9791 CG Ten Boer
085-4834892
Locatie Gelkingestraat
Kleine Gelkingestraat 2
9711 NG Groningen
085-4834893
Locatie Dagbesteding
Ulgersmaweg 42
9731 BV Groningen
085-4834894
Locatie Drachten
Ringweg 7a,b,c,d
9201GT Drachten
085-4834896
Locatie Winschoten
Hoorntjesweg 59,A,B
9675NB
085-4834899