INFORMATIE EN ADVIES

Indien u meer informatie of advies wenst, kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen op het volgende telefoonnummer:

BEL 085 4834890

Negatieve gedachten, moeite om met je emoties om te gaan, agressie, het lastig vinden om je grenzen aan te geven, stress of een laag zelfbeeld. Loop jij hier ook tegen aan? Het behandelteam van Factor 5 kan je helpen met de problemen die je ervaart in het dagelijkse leven. Momenteel zijn de wachtlijsten voor behandeling erg lang. Wij bieden jou de mogelijkheid om binnen Factor 5 op korte termijn te starten met een traject.

Wat bieden wij?

Wij bieden laagdrempelige zorg waarbij jij bepaalt hoe het traject er uit komt te zien. Na de intake bepalen we samen met jou de hulpvraag. De gesprekken vinden bij jou thuis plaats of op een andere plek waar jij je veilig voelt. Ook heb jij inspraak in de duur en frequentie van de gesprekken. Tijdens de gesprekken kijken we samen naar niet helpende gedachten en het gedrag wat daar uit voortvloeit. Het doel hiervan is dat jij jezelf beter leert begrijpen en er uiteindelijk gedragsverandering plaatsvindt. Naast gesprekken is het ook mogelijk om onder leiding van een psychomotorische therapeut aan je klachten te werken. Tijdens deze sessies ben je niet alleen mentaal bezig, maar wordt je ook fysiek uitgedaagd. Door middel van spel en sportieve activiteiten worden er nieuwe leerervaringen opgedaan die helpend kunnen zijn in het dagelijks leven. Ook wordt er gewerkt met lichaamsbewustwordingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen.

Procedure en werkwijze

Ben je al cliënt van Factor 5? Dan kan je bij je coach of ambulant begeleider aangeven dat je behoefte hebt aan hulp van het behandelteam. Je coach of ambulant begeleider zorgt er dan voor dat het aanmeldingsformulier wordt ingevuld. Als je nog geen cliënt bent van Factor 5 ben je uiteraard ook van harte welkom en kan je je aanmelden via onderstaande gegevens. Er zal binnen het behandelteam, onder leiding van een GZ-psycholoog, worden besproken welke aanpak het beste bij jou past en hoe we jou het beste kunnen helpen. Vervolgens vindt er een intakegesprek bij jou thuis plaats. Tijdens dit gesprek wordt uitgelegd wie wij zijn, wat we doen en wat we voor jou kunnen betekenen. Ook zal worden uitgelegd dat jij de regie over je eigen traject hebt en dat alle gesprekken vertrouwelijk zijn.

Missie

Factor 5 heeft als missie om jou te ondersteunen in het versterken van de regie over jouw eigen leven. Wij vinden dat iedereen ertoe doet! Wij begrijpen dat het werken aan jezelf een proces is van vallen en opstaan. Wat Factor 5 uniek maakt is dat onze deur altijd voor jou open blijft staan.

Visie

De visie van Factor 5 is het werken vanuit de relatie met de cliënt. Hierbij leggen we de nadruk op het ombuigen van niet helpende gedachten en gedragingen naar kansen, succes en toekomstperspectief. Er wordt gewerkt vanuit het sociaal competentiemodel. Op basis van het sociaal competentiemodel word jij aangesproken op jouw vaardigheden en worden jouw mogelijkheden in kaart gebracht. Door ervaringen in het verleden hebben veel mensen zichzelf coping mechanismen aangeleerd die niet altijd positief of helpend zijn. Wanneer dit bij jou ook het geval is, helpen we je graag om deze coping mechanismen om te buigen naar mechanismen die jou wel verder brengen in het leven.

De belangrijkste speerpunten van het behandelteam zijn: werken vanuit een vertrouwelijke relatie en jou de verantwoordelijkheid geven over jouw eigen traject!

Aanmelden voor specialistische ambulante zorg kan via:
085 - 4834890
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.